Cheesecake με νιφάδες βρώμης

 

Cheesecake με νιφάδες βρώμης

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΙΦΑΔΕΣ

2 μεγάλα αυγά
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κούπα μαύρη ζάχαρη
1 κούπα γάλα
1/2 κούπας σως μήλου χωρίς ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
3 κούπες νιφάδες βρώμης
3 κούπες φράουλες σε φέτες
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ CHEESECAKE

150g τυρί κρέμα
3 κουτ. σούπας ζάχατη άχνη
1 κουτ. σούπας γάλα
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Προετοιμάστε τη βρώμη. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε το αυγά,
το ελαιόλαδο, και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί
το μείγμα. Προσθέστε το γάλα, τη σως μήλου, την βανίλια, την κανέλα,
και το αλάτι. Προσθέστε τις νιφάδες, τις φράουλες και το μπέικιν.
Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μέτριο ταψί στο οποίο έχετε αλείψει λίγο
λάδι.
Προετοιμάστε την κρέμα τυριού.
Σε ένα μικρό μπολ προσθέστε την κρέμα τυριού, την άχνη, το γάλα και τη
βανίλια.Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Αν σας
φαίνεται η κρέμα πολύ πηχτή προσθέστε λίγο γάλα.

Προσθέστε την κρέμα που ετοιμάσατε στο ταψί με τις νιφάδες από πάνω και
με ένα μαχαίρι κάντε ζικ ζακ ώστε να δώσετε ωραίο σχήμα.

Ψήστε για 40 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν
το κόψετε σε κομμάτια και σερβίρετε.