Θρεπτική σούπα με κόκκινες φακές βιολογικές και λεμόνι (2)

 

Θρεπτική σούπα με κόκκινες φακές βιολογικές και λεμόνι

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κούπα κόκκινες βιολογικές φακές

3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

1 κουτ. γλυκού τριμμένο κύμινο

250ml ζωμό λαχανικών

2 κούπες νερό

1 μεγάλο καρότο κομμένο σε ροδέλες

3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο

χυμό ενός λεμονιού

αλάτι, πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε

ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4 λεπτά μέχρι

να χρυσίσουν.

Προσθέστε τον πελτέ τομάτας, το κύμινο, το πιπέρι,

το αλάτι και λίγο πιπέρι καυτερό και σοτάρετε για

άλλα 2 λεπτά.

Προσθέστε τον χυμό λαχανικών, το νερό, τις κόκκινες

φακές και το καρότο και βράστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι

να μαλακώσουν οι φακές και να χυλώσει η σούπα.

Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.

Χρησιμοποιήστε μπλέντερ χειρός για να κάνετε την μισή

ποσότητα της σούπας πουρέ και ανακατέψτε πάλι στην

κατσαρόλα ώστε να ομογενοποιηθεί η σούπα.

Στο τέλος προσθέστε τον χυμό λεμονιού, τον ψιλοκομμένο

κόλιανδρο και μερικά σποράκια κολοκυθόσπορου και σερβίρετε.

Θερμίδες ανά μερίδα: 190kcal