Συγγραφέας: Σταυρούλα Κρίκη

Μερίδες: 3

Συστατικά
1 φλιτζάνι φακές μπελούγκα
2 φύλλα δάφνης
4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
μία μικρή κονσέρβα καλαμπόκι
½ φλιτζάνι αγγουράκι τουρσί σε ροδελίτσες
4 λιαστές ντομάτες σε κομμάτια
αλάτι και πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γραμμάρια απάκι (προαιρετικά)
3-4 φέτες χαλούμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Σε ένα καταρολάκι βράστε νερό με λίγο αλάτι, τα φύλλα δάφνης και τα κλωναράκια θυμαριού. Αφού βράσει το νερό, βάλτε μέσα τις φακές μπελούγκα και αφήστε να βράσουν για 20 λεπτά.
Στραγγίξτε τις φακές και αφαιρέστε τα ξυλαράκια του θυμαριού μαζί με τα φύλλα δάφνης.
Βάλτε τις σουρωμένες φακές σε ένα μπόλ. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά: καλαμπόκι, αγγουράκι τουρσί, λιαστές ντομάτες και το απάκι και τυρί εάν θέλετε.
Αλατοπιπερώστε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και προσθέστε και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Βάλτε στο ψυγείο και σερβίρετε κρύα.
Σημειώσεις
Στην ανάλυση δεν περιλαμβάνεται το τυρί και το απάκι.

Πηγή:stavroulacooking.com