Υλικά
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ ξινόγαλο
40 γρ μαραθόσπορος
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε τους σπόρους του μάραθου και τους καβουρδίζουμε ελαφρώς.
Όταν ο μαραθόσπορος είναι έτοιμος τον αποσύρουμε από τη φωτιά και τον τοποθετούμε στο ξύλο κοπής, με τη βοήθεια ενός μαχαιριού τους ψιλοκόβουμε και τους αφήνουνε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ή μπασίνα βάζουμε το γιαούρτι, το ξινόγαλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια παχύρευστη και βελούδινη κρέμα.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μαραθόσπορο και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.