ΜΑΡΟΚΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΔΙ ΚΑΙ ΚΕΧΡΙ
ΥΛΙΚΑ
1/2kg καρότα
1/2 κούπας φέτες κόκκινου κρεμμυδιού
2 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
1/2 κουτ. γλυκού βιολογικό τζίντζερ σε σκόνη
1/2 κούπας βιολογικό κεχρί
1/4 κούπας ψιλοκομμένο αμύγδαλο
1/4 κούπας σπόροι φρέσκου ροδιού
1/4 κούπας ψιλοκομμένος μαιντανος
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κόλιανδρο
χυμός ενός λεμονιού
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμένετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνετε τα καρότα κομμένα σε φέτες μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20-25λεπτά.
Καθώς ψήνονται τα καρότα βάζετε το κεχρί μαζί με μία κούπα νερό και λίγο αλάτι σε κατσαρολάκι και βράζετε για 18 λεπτά
περίπου μέχρι να πιεί το περισσότερο νερό. Το αφήνετε να ξεκουραστεί εκτός φωτιάς για 5 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνετε τα καρότα, το κεχρί, τα αμύγδαλα, το ρόδι και τα μυρωδικά. Προσθέτετε το λεμόνι, το ελαιόλαδο
και τα μπαχαρικά. Ανακατεύετε πολύ καλά και είναι έτοιμο να το απολαύσετε.