3 μαύρες τροφές που πρέπει να δοκιμάσετε
Μαύρο σουσάμι: Έχει εκπληκτικά υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, ξεπερνώντας το λευκό σουσάμι κατά 60% και είναι πολύ πλούσιο σε μέταλλα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες. Βάλτε το στη διατροφή σας ξεκινώντας από τις σαλάτες και το ψωμί και απολαύστε τα οφέλη του.
Μαύρες φακές: Το μαύρο τους χρώμα οφείλεται στις ανθοκυανίνες, τα αντιοξειδωτικά που συναντάμε στα κεράσια, τα μύρτιλα και τα δαμάσκηνα και η ευεργετική τους δράση εντοπίζεται στην τόνωση της μνήμης και τις αντικαρκινικές τους ιδιότητες. Μοιάζουν με χαβιάρι στην όψη και είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη, σίδηρο και φυτικές ίνες, (12 γραμ. πρωτεΐνης και 9 γραμ. φυτικών ινών σε μισό φλιτζάνι μαγειρεμένες φακές) κρατώντας σας γεμάτους ενέργεια και χορτάτους.
Μαύρο ρύζι: Το καστανό ρύζι σίγουρα είναι καλό για την υγεία σας, το μαύρο, όμως, είναι ακόμη καλύτερο. Ο λόγος είναι ότι περιέχει σημαντικά υψηλότερα ποσοστά βιταμίνης Ε, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό και προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες, συν του ότι οι ανθοκυανίνες του ξεπερνούν αυτές των μύρτιλων σύμφωνα με έρευνα του Γεωργικού Κέντρου του Πανεπιστημίου της Λουϊζιάνα.
Πηγή: www.clickatlife.gr