Μπιφτέκια με Νιφάδες βρώμης ή κινόα

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο άπαχο κιμά
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 2 κολοκυθιά τρυφερά τριμμένα
  • 2 πιπεριές κόκκινη και κίτρινη τριμμένες
  • 4 κ.σ. νιφάδες βρώμης (ή ψίχουλα από ψωμί χωρίς γλουτένη ή βρασμένο φαγόπυρο ή βρασμένη κινόα)
  • 4 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2-3 κ.σ. μαϊντανό και φρέσκο δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πουρές λαχανικών για το σερβίρισμα
  • ανάμεικτη πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μοσχαρίσια μπιφτέκια, βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά και περιχύνουμε με το ξίδι. Τρίβουμε τα λαχανικά, προσθέτουμε τα μυρωδικά και τις νιφάδες και αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα τον κιμά μέχρι σχεδόν ν’ αλλάξει χρώμα. Αφήνουμε τον κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο για 30΄.

Πλάθουμε 5 μεγάλα μπιφτέκια και τα πατάμε ελαφρά στις παλάμες να πλατύνουν. Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία και ψήνουμε τα μπιφτέκια 5΄ από κάθε πλευρά.

Πηγή: www.argiro.gr