Αρωματικά μπισκότα με δεντρολίβανο και ροζ αλάτι Ιμαλαϊων

 

Αρωματικά μπισκότα με δεντρολίβανο και ροζ αλάτι Ιμαλαϊων

 

ΥΛΙΚΑ

2 στικς βούτυρο αγελάδος ανάλατο

2 κούπες αλεύρι δίκοκκου σταριού βιολογικό

1/4 κουτ. γλυκού αλάτι ροζ Ιμαλάϊων

1/4 κούπας ζάχαρη

1/4 κούπας ζάχαρη άχνη

1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 και 1/2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

έξτρα ροζ αλάτι Ιμαλάϊων για να το πασπαλίσετε

πάνω από τα μπισκότα

 

ΕΚTΕΛΕΣΗ

1.Χτυπήστε το βούτυρο στο μίξερ για μερικά λεπτά ώστε να

αφρατέψει. Προσθέστε τη ζάχαρη και τη ζάχαρη άχνη και

συνεχίστε το χτύπημα σε μέτρια δύναμη μέχρι το μείγμα να

γίνει αφράτο.

 

2. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι

προσθέτοντας το δεντρολίβανο.

 

3.Προσθέστε το εκχύλισμα της βανίλιας στο μείγμα του

βουτύρου με τη ζάχαρη και χτυπήστε στο μίξερ μέχρι να

ανακατευτεί. Προσθέστε στο μίξερ σιγά σιγά το μείγμα του

αλευριού και χτυπήστε μέχρι να έχετε μια μαλακιά ζύμη.

 

4. Τυλίξτε τη ζύμη σε μεμβράνη και αφήστε τη στο ψυγείο για

όσο χρειαστεί να παγώσει.

 

5. Βγάλτε από το ψυγείο και αφήστε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.

Απλώστε αλεύρι στη ζύμη και ανοίξτε τη με τον πλάστη ώστε να

έχει πάχος μισού πόντου. Χρησιμοποιήστε τσερκάκια για μπισκότα

για όποιο σχήμα σας αρέσει μαζί με τα παιδιά σας.

 

6. Απλώστε τα μπισκότα σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και

πασπαλίστε με ροζ αλάτι Ιμαλάϊων. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για

25 περίπου λεπτά μέχρι να γίνουν τα μπισκότα χρυσά.

Αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα αποσύρετε από τη λαδόκολλα και

απολαύστε τα μαζί με τα παιδιά!!!