Γεύμα με νιφάδες βρώμης μανιτάρια και τηγανιτό αβγό

Μια μοναδική θρεπτική συνταγή με μεσογειακά αρώματα

σερβίρεται με τηγανιτό αβγό μάτι και σκορδόψωμο!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

40g βιολογικές νιφάδες βρώμης

2 κουτ. σούπας γάλα

200g μανιτάρια Portobello κομμένα σε κύβους

1 κουτ. σούπας αποξηραμένο δεντρολίβανο

αλάτι και πιπέρι

λίγο λάδι τρούφας

1 αβγό

φρυγανισμένο σκορδόψωμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μαγειρέψτε τις νιφάδες βρώμης με νερό για μερικά λεπτά μέχρι να γίνει μαλακό και κρεμώδες το μείγμα. Στο τέλος προσθέστε το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
  1. Ζεστένετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτετε τα μανιτάρια λίγο αλάτι και το δεντρολίβανο και σωτάρετε για μερικά λεπτά.
  1. Μόλις τα μανιτάρια μαλακώσουν τα προσθέτετε στο μείγμα με τις νιφάδες. Ελέγξτε αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι και πιπέρι.
  1. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέστε από πάνω το τηγανιτό αβγό μάτι. Γαρνίρετε με μερικές σταγόνες λάδι τρούφας και λίγο μπούκοβο και απολαύστε με φρυγανισμένο ψωμί μου έχετε προσθέσει σκόρδο και βούτυρο...

Ιδανικό ελαφρύ γεύμα για ένα κρύο βράδυ με καλή παρέα!