Θρεπτική σούπα με κόκκινες φακές βιολογικές και λεμόνι (2)
Θρεπτική σούπα με κόκκινες φακές βιολογικές και λεμόνι
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 κούπα κόκκινες βιολογικές φακές
3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουτ. γλυκού τριμμένο κύμινο
250ml ζωμό λαχανικών
2 κούπες νερό
1 μεγάλο καρότο κομμένο σε ροδέλες
3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
χυμό ενός λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε
ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4 λεπτά μέχρι
να χρυσίσουν.
Προσθέστε τον πελτέ τομάτας, το κύμινο, το πιπέρι,
το αλάτι και λίγο πιπέρι καυτερό και σοτάρετε για
άλλα 2 λεπτά.
Προσθέστε τον χυμό λαχανικών, το νερό, τις κόκκινες
φακές και το καρότο και βράστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι
να μαλακώσουν οι φακές και να χυλώσει η σούπα.
Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.
Χρησιμοποιήστε μπλέντερ χειρός για να κάνετε την μισή
ποσότητα της σούπας πουρέ και ανακατέψτε πάλι στην
κατσαρόλα ώστε να ομογενοποιηθεί η σούπα.
Στο τέλος προσθέστε τον χυμό λεμονιού, τον ψιλοκομμένο
κόλιανδρο και μερικά σποράκια κολοκυθόσπορου και σερβίρετε.
Θερμίδες ανά μερίδα: 190kcal