Χριστουγεννιάτικα Cookies με νιφάδες βρώμης με γλασο και χρωματιστή τρούφα
Χριστουγεννιάτικα Cookies με νιφάδες βρώμης με γλασο και χρωματιστή τρούφα
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
Για τα μπισκότα
1 κούπα βούτυρο (που έχετε μαλακώσει)
1 κούπα μαύρη ζάχαρη
2 αβγά
1 κουτ. τσαγιού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουτ. τσαγιού εκχύλισμα αμυγδάλου
2 και 1/2 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 κουτ. τσαγιού αλάτι
1/2 κουτ. τσαγιού μπέικιν πάουντερ
1 κούπα νιφάδες βρώμης βιολογικές ολικής άλεσης
Για το γλάσο
1 κούπα βούτυρο
4 κούπες ζάχαρη άχνη
4-6 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
1 κουτ. τσαγιού εκχύλισμα βανίλιας
λίγο αλάτι
χρωματιστή τρούφα για το ντεκόρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στο μπολ του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει κρεμώδες περίπου 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τα αβγά, τα εκχυλίσματα βανίλιας και αμυγδάλου και χτυπάτε λίγο ακόμη.
Προσθέτετε το αλεύρι, το αλάτι, και το μπέικιν μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε τις νιφάδες βρώμης.
Μεταφέρετε τη ζύμη των μπισκότων σε μια λεία επιφάνεια και την πιέζετε με τα χέρια σε μορφή δίσκου. Την αφήνετε να ξεκουραστεί για 2 ώρες.
Όταν είστε έτοιμοι να ψήσετε τα μπισκότα προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και απλώνετε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Απλώνετε τη ζύμη σε πάχος μισού πόντου και κόβετε cookies με χριστουγεννιάτικα κοπτικά για μπισκότα που θα προμηθευτείτε από κατάστημα ειδών ζαχαροπλαστικής. Τα μεταφέρετε στο ταψί με τη λαδόκολλα και τα ψήνετε για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι άκρες. Τα αφήνετε να κρυώσουν προσθέτετε το γλάσο και πασπαλίζετε με την τρούφα.
Προετοιμασία του γλάσου.
Χτυπάτε το βούτυρο, προσθέτετε την άχνη ζάχαρη, τις 4 κουταλιές της σούπας κρέμα, τη βανίλια, το αλάτι και χτυπάτε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώματα ζαχαροπλαστικής για να χρωματίσετε το γλάσο.