Αντιοξειδωτική σούπα με παντζάρια και σπόρους Chia

 

Αντιοξειδωτική σούπα με παντζάρια και σπόρους Chia

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3 μέτρια παντζάρια

2 καρότα λεπτοκομμένα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

1 μικρό πράσο

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1/2 κουτ. γλυκού αλάτι θαλασσινό

1 κουτ. σούπας σπόρους chia

1 κουτ. σούπας κολοκυθόσπορο

1 κουτ. σούπας ηλιόσπορο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε τα παντζάρια με τη φλούδα σε μια κατσαρόλα με νερό

να τα σκεπάζει και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 30 λεπτά μέχρι να

μαλακώσουν.

Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο,  προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο, τα

καρότα και τα σωτάρουμε για μερικά λεπτά.

Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε κύβους.

Στη συνέχεια χτυπάμε στο μπλέντερ τα παντζάρια μαζί με τα σοταρισμένα λαχανικά

και τον ζεστό ζωμό λαχανικών.

Συνεχίσουμε το χτύπημα μέχρι να προκύψει μια απαλή κρέμα.

Προσθέτουμε αλάτι και γαρνίρουμε με τον κολοκυθόσπορο, τον ηλιόσπορο και τους

σπόρους chia.